Searching...
February 15, 2013

Odesk Test Answers Excel 2003 Updated - FULL ANSWERS


odesk test answers excel


 

1. An Excel workbook saved in HTML format allows Internet or intranet users to have access to workbook data even if they do not have Excel installed

Ans: True

2. Once the chart is created, data can only be changed in a chart located in the same worksheet as the changed cells
Ans: False

3. Certain chart elements automatically inserted in a chart created by Chart Wizard include a chart legend, labels for the x-axis and y-axis, and a chart title
Ans: False

4. You can double-click a chart element to display the appropriate formatting dialog box.
Ans: True

5. Time in a cell in Excel is stored as a decimal fraction representing a portion of the day
Ans:True

6. The PMT function is used to calculate a loan payment based on a variable interest rate, payment, and the time period.
Ans: False


7. The gridlines that appear on your worksheet will print as displayed.
Ans: False

8. The FV function is used to calculate the future value of an investment based on a periodic constant payment and interest rate
Ans: True

9. If the text you entered into a cell does not fit, Excel will display ##### to indicate that the text is too long
Ans: True

10. By default, data in a cell is centered
Ans: False

11. When a new row is added into an Excel worksheet, by default, this row will be inserted just below the active cell.
Ans: True

12. To insert a row, click Insert and then Rows
Ans: True

13. The Split option causes the worksheet to be split into two window panes.
Ans: False

14. To select nonadjacent cells, columns, or rows, you must
Ans: hold down the Ctrl key while clicking column, row header, or specific cells

15. When copying selected cells to a new location, you must position the mouse pointer on any border around the selected cells until it turns into a(n)
Ans: arrow pointer

16. When data is linked, a change made in a linked cell is automatically made to other cells in the link.
Ans: True

17. Selected cells and cell contents can be moved or copied within a worksheet but not between worksheets.
Ans: False

18. What Function does the ‘Compare Side by Side With’ command on the window menu perform?
Ans: It allows you to scroll through two or more workbooks simultaneously

19. Which of the following functions would return a value of 8?
Ans: round(8.4999,0)

20. What will be the output of the function IF(ISNA(MODE(B1:B4)),0,MODE(B1:B4)) when it is applied to the data series given bellow?
Ans: 0

21. Which of the following date and time function will you use to return the serial number of the last day of the month before or after specified number of months?
Ans: EOMONTH

22. Which of the following shortcuts can be used to insert a new line in the same cell?
Ans: Alt+Enter

23. Which of the following function you will use to find the highest number in a series of numbers?
Ans: MAX(B1:B3)

24. Which of the following statements regarding the QUARTILE function is not true?
Ans: The function MEDIAN(array) and QUARTILEarray,2) will return different values when applied to the same array.

25. You have entered 4/6 as data in a cell without applying any formats to it. By default, Excel will treat this data entry as a:
Ans: Date

26. This question is based upon the figure shown below
What will be the value in the cell C2 as shown in the figure when we use formula = A2+B2?
Ans: 120

27. What is the quickest way to select all the columns on a worksheet?
Ans: Click on the gray rectangle on the upper left corner of the worksheet where the column headings and row headings meet

28. What does the NOW() function returns?
Ans: Returns the serial number of the current date and time

29. You would like to restrict the values that can be entered into a cell so that only whole numbers between 1 and 100 can be entered. Which option in the menu allows you to accomplish this?
Ans: The setting tab under the menu Data->Validation

30. You start Microsoft Excel and you do not want it to automatically run a macro upon starting. What will you do?
Ans: Hold down the CTRL key during startup

31. How does the AutoComplete feature in Excel help you save time?
Ans: It automatically completes abbreviated words

32. The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter Z?
Ans: It copies the formatting properties from one cell to another

33. How can you select all the blank cells in your worksheet?
Ans: This must be done manually as it is not automated through any built-in feature

 34. The figure shows an Excel worksheet. If you want to F the row showing the months (row 1) and the column showing the products (column A), what should you do?
Ans: Select the cell A1 and click on Freeze Panes under the menu Window->Freeze Panes

35. The figure shows a view of the Drawing Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter X ?
Ans: It inserts a Diagram or Organization Chart in the worksheet

36. When using Document Workspaces, you cannot work directly on the Document Workspace copy, but you can work on your own copy which you can update periodically with changes that have been saved to the copy on the Document Workspace site.
Ans: TRUE

37. What will be the output of the function IF(ISNA(MODE(B1:B4)),0,MODE(B1:B4)) when it is applied to the data series given below?
Ans: #N/A

38. AutoFilter drop-downs are automatically added in the header row of a list when the list is created.
Ans: TRUE

39. Which toolbar is shown in the figure?
Ans: Forms toolbar

40. When you clear the contents from a cell, the formatting of the cell is also lost.
Ans: FALSE

41. When the AutoSum button is clicked, Excel first looks for a range of numbers above the active cell.
Ans: True

42. A relative cell reference changes when a formula is copied or moved to other locations.
Ans: True

43. If cell entries are changed, the formula will automatically recalculate the values and insert the result in the cell containing the formula.
Ans: True

44. The Merge button on the Formatting toolbar will merge selected cells and right align data within the cells.
Ans: False

45. To make the image taller or shorter, use the middle sizing handle at the left or right side of the image.
Ans: False

46. Which of the following is not a tab on the Chart Options dialog box?
Ans: Patterns

47. This chart is the default chart
Ans: Column Chart


48. Which of the following displays the contents of the active cell?
Ans: Formula bar

49. A worksheet is an individual page or tab in the workbook.
Ans: True

50. You can copy cell formats from one cell to another by using the
Ans: Format Painter

51. Donelp you do this?
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide

52. The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter Y
Ans: It adds up the values in the selected cells

53. You define a print area in your worksheet, but later you select a smaller range of cells to print and then click Selection under the menu File->Print->Print What->Selection. What will happen?
Ans: The selected area will be printed

54. By default, how is text horizontally aligned inside a cell in Excel?
Ans: Left aligned

55. When using the AutoFill handle to quickly fill a range of cells with the same or consecutive data, the cells need not be adjacent as long as they are within the same sheet.
Ans: False

56. This question is based upon the figure shown bellow
The figure shows an Excel worksheet. What does the read triangle in C2 signify?
Ans: There is a comment associated with the cell

57. You select the row headings 10, 11 and 12 and then choose the menu option Insert->Rows. What will happen?
Ans: 3 new rows will be inserted after row 9

58.  A smart tag will be removed from a cell when……………….
Ans: The data in the cell is changed or deleted

59. The figure shows the AutoFit Selection menu option. What function does it perform?
Ans:  It automatically resizes the column height and width to the minimum necessary to fit the contents of the selected cell

60. You have created a worksheet which consists of confidential data. You want that these values, although present in the worksheet, should remain hidden and as a result the cells containing this data should appear blank in the worksheet. Which method will help you do this? 
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide

61. Which of the following Date and Time function you will use to return the serial number of the last day of the month before or after a specified number of months?
Ans: DATEVALUE

62. You define a print area in your worksheet, but later you select a smaller range of cells to print and then click Selection under the menu File->Print->Selection. What will happen?
Ans: b

63. Figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter 'Z'?
Ans: It copies the formatting properties from one cell to another

64. The multiplication arithmetic operator is represented by which of the following symbols
Ans: *

65. To apply page numbering to a worksheet page, which option in the Page Setup dialog box should you choose
Ans: Header/Footer

66. If a function is included in an argument within a function, it is called a
Ans: Nested Function

67. If you want row and column headings to print, which tab do you click from the Page Setup dialog box?
Ans: Header/Footer

68. A new workbook initially contains this many sheets
Ans: Three

69. You can change the size of an image by using the white sizing handles.
Ans: True

70. The question is based upon the figure shown
The figure shows a view of the standard Toolbar. What function is performed by the button Marked by the letter Y?
Ans:  Its adds up the values in the selected cells

71. You have entered test in a cell which is too big for the cell. You want the text to appear in multiple lines inside the same cell. What will you do?
Ans:  Use the wrap txt option in the Format->Cells>Alignment Menu

72. Which of the following errors appears when an invalid argument is passed while converting a number from one number system to another system?
Ans:  #N/A

72. Suppose the value in cell A1 is John and B1 is Smith then which of the following function you will use to get John_Smith in Cell C1?
Ans:  = A1&”_”&B1

73. The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter A
Ans: It is used to add a hyperlink

74.  Which of the following options would be used if you need to insert a 77889867810070809 number in a cell?
Ans: Apply the Text Format to empty cells, and then type the numbers

75. Suppose the value in cell A1 is John and B1 is Smith then which of the following function you will use to get the John_Smith in C1 cell?
Ans: A_B

76. You can select the current row by pressing  
Ans: Shift + Spacebar

77. A column is inserted immediately to the left of the column containing the active cell unless you choose otherwise
Ans: True

78. To delete a specific cell as well as the text within it, make the cell active and then
Ans: click Edit and then Delete

79. Which of the following is an absolute cell reference
Ans: $B3

80. How can you select all the blank cells in your worksheet?
Ans: Choose blank in the Edit->Go to->special Menu option

81. State Whether True or false.
Ans: True

82. This question is based upon the figure bellow
What does the purple triangle at the bottom right corner of the cell signify?
Ans: Smart Tag

83. You have created a worksheet which consists a confidential data. You want that these values, although present in the worksheet, should remain hidden and as a result the cells containing this data should appear blank in the worksheet. Which method will help you do this?
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide

84. A document created in Excel is referred to as a
Ans: workbook

85. Use this handle to automatically insert the next month in the series, January:
Ans: Fill

86. Which of these operators are in the correct order of operations?
Ans: ^,*,-

87. To move the insertion point down to the next cell, press:
Ans: Enter

89. The cell range A3 through G3 should be keyed in as:
Ans: A3:G3

Check out some other test answers below:

5 comments:

  1. I appreciate your work because you are dedicated to help freelancers by giving oDesk Test Answers. Thank You

    ReplyDelete
  2. Just want to say your article is as astonishing.
    The clarity in your post is just great and i can assume you're an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

    Also visit my web Blog; Preetech3

    ReplyDelete
  3. odesk test answers
    http://www.odesk-test-answers.com/all-odesk-test-answers

    ReplyDelete
  4. nice blog thanks for information if any body want more visit this please thanks Visit this please

    ReplyDelete
  5. I Like It Your Website Content Very Useful Bookmark your website at my browers thank you keep it please daily update premium blogger templates free download

    ReplyDelete

 
Back to top!